İz - Canan Tan


Biz mi İz'in peşinden koşarız İz mi bizi kovalar?

Aslında İz kitabı için bir Canan Tan klasiği demek her şeyi anlatır. Romanları ile herkesi kendine hayran bırakan Canan Tan, tam da adına yakışır duygusallıkta ve sıcaklıkta bir kitap ile yine karşımızda.

Canan Tan, İz kitabında bir kız ile baba arasındaki sarsılmaz sevgiyi bütün yönüyle bizlere sunmuş. Babasını çok seven ve onu her şeyden daha değerli gören bir kız anne ve babasının ayrılması ile babasından uzaklaşır ama içindeki sevgi asla ölmez.

Fakat kader yine oyununu oynar ve kariyerinde zirveye ulaşmış ünlü avukat Vedat Karacan'ın intiharıyla başlar öykü. Bu beklenmedik ölümünün ardında yatan gizi çözmek, Verda'ya düşmektedir. Geriye dönüp baktığında yüzleştiği keşkeleriyle, pişmanlıklarıyla ve içini kavuran devasa bir özlemle sürecektir babasının İz'ini... Bu küçük kız artık babasının yokluğundaki gizemi çözmeye ve kaybedilen zamanın ve anıların peşine düşmektedir.

  • "Nerede kalmıştık?" diyebilirsin. Yeter ki, geriye dönüp baktığında, seni yaşama bağlayacak incecik bir pamuk ipliği kalmış olsun...S.10

  • Ölüm her zaman bizimleydi, her zaman da bizimle olacak. İnsan varlığının ayrılmaz bir parçasıdır o. Çünkü ölüm sorusunun anahtarı, yaşam kapısının kilidini açar. S.47

     

  • "Mutlu etmekten önce, mutsuz etmemeyi hedeflemeli insan."S.100

    472 sayfa. Tahmini okuma süresi: 13 sa. 22 dk.  

          Türü: Yerli Roman

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Son Kamelya - Sarah Jio

İnsancıklar - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski

Doruk - Julie Bertagna